okej,

ett steg tillbaka, två steg framåt.
det går, även hur förjävligt det än är.

Det skrämmer mig

Jag hörde av mig, trots att jag bestämde mig för att inte göra det. Några sekunder senare svarade han. Vi lade på. Jag fick ett sms där det stod att jag skulle låta honom vara. Ungefär samma sak hände idag.

Jag vill kunna släppa och gå vidare. Jag vill bli av med honom.
Men hur gör man det?
Jag försöker, tro mig, jag försöker.
Och även om jag vet att jag inte har en endaste anledning att vilja ha honom,
så finns känslan fortfarande.

Det är bara att motarbeta.
Han och jag funkar inte tillsammans.

Och som en vän sa idag,
"det gör ont i honom också"

Mot okända vägar

Idag gjorde jag något nytt. Något oväntat. Och det här kommer att leda mig mot en helt ny destination - Chile. Jag bestämde mig idag för att jag ska följa med SP2 till ön Chiloe i Chile i tre månader i vår, i mars april och juni. Det kittlar i magen när jag tänker på det - på att en än gång få möta nya fantastiska människor, se en annan värd och upptäcka nya sidor av mig själv.

Och även hur ostabil och otrygg jag känner mig i mig själv och med allt runt omkring just nu så vet jag att tiden läker sår. Jag är stark.

Du känner mig så väl.

Vi vet att tiden läker alla sår.
Dock lyckas man alltid sitta och pilla på och skrapa upp,
istället för att låta det där jävla såret vara,
läka av sig själv.

Jag trodde det var omöjligt att det kunde göra såhär ont att få sitt hjärta krossat. Efter att ha delat sitt liv med en annan människa under flera månader och sen tar det plötsligt slut - det gör så förbannat ont. För några nätter sedan så var smärtan så förjävlig att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag tänkte att det måste gå över nu, mitt lilla hjärta kommer inte klara av detta. Jag lyckas inte sätta ord på smärtan. En sådan som driver dig till vansinne, den typen av smärta som jag kan tänka mig att folk tar sitt liv för att slippa känna.

Och jag krymper till hälften när jag hittar hans strumpor i min garderob. För även om det bara är en liten sak så rasar allt sönder. Och jag fortsätter intala mig själv, jag är stark, jag är stark, jag är stark.

Och jag undrar vad som hade hänt om det aldrig tog slut. Om jag använt hjärtat istället för hjärnan. För att ena stunden ha en stor klump i magen och nästa tusentals fjärilar - det blev en för kraftig storm. Jag förstod att mitt hjärta kommer brista om det aldrig får dunka i normal takt.

Ett snabbt hugg i hjärtat när man blir påmind. Så tar man några andetag och går vidare.
Men man glömmer inte


Jag drömmer om en framtid utan dig

Så. Det är över nu. Och jag trodde aldrig att något kunde göra såhär ont. Det värker i hela mig. Men jag vet att det här är rätt väg. Jag vet det. Nu har jag tagit steget ur vår sista dans. Och jag vet att det är okej att vara ledsen, att sörja. Men inte ens det kan jag just nu. Jag är bara tom. Som ett vaakum.

Och som jag strider mot känslorna. För "du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas tillslut", som Melissa Horn säger det.

Jag måste nog bara acceptera just nu. Jag måste hitta mitt sätt att deala med känslorna.

Och jag hade velat skriva så mycket skit om dig. Jag hade kunnat fylla flera papper. Men jag tänker inte det. Jag vill inte minnas dig som något ont.

Jag släpper dig nu.
Nu.


Känslor

Jag läste ett så vackert citat häromdagen.
"The worst battle is between what you know and what you feel".
& det stämmer så jäklans bra.

Jag vet att vissa val jag väljer inte är särskilt hälsosamma för mig, både psykiskt och fysiskt. Ändå kan jag inte låta bli. Och det leder till att jag får dåligt samvete över att jag än en gång valde att lyssna på hjärtat istället för hjärnan. (En klok vän sa till mig, tänk först, känn sedan, och för ett långsiktigt vinnande så är det faktiskt det bästa). Jag vet att jag inte borde göra vissa saker. Ändå gör jag det. Sen grämer jag mig över valet. Allt blir bara en ond cirkel tills man vaknar upp och frågar sig själv vad man håller på med.

Jag vet att vissa val jag gör är fel, ändå gör jag det.
Gång, på gång, på gång.

...och jag som alltid säger till alla andra att aldrig bara falla för frestelsen.
Snacka om dubbelmoral.

Vart har du tagit vägen?

Det mesta börjar klarna upp sig nu. När jag tittar mig själv i spegeln så kan jag stå för den jag är. Till etthundratio procent. Jag är stolt över den människa jag är. Jag är stolt över att jag inte är en sådan som ger upp. Jag kämpar in i det sista och jag ger alltid allt. Och det räcker för mig.

Tänk så många nervösa ungdomar och barn som just nu ligger i sin säng och är oroliga för en massa saker. Först och främst att deras väckarklockor kommer protestera och inte ringa imorgon. Att de kommer vakna med största finnen på hakan. Att de kanske inte har någon som möter upp dom innan de kliver in i deras nya skola imorgonbitti. Jag vill bara ställa mig på en stol och säga, högt och tydligt: DET KOMMER ATT GÅ BRA. Alla är minst lika nervösa som ni och tänker mer på deras egna gångstil, valet av kläder, eller att säga rätt sak på rätt tidpunkt. Ingen har tid att tänka på alla andra. Andas. Det kommer gå bra.

(men, tro mig, jag var nog minst lika nervös som ni när jag var mindre)

Nu, nu ser jag fram emot det. Jag älskar skolan. Och pirret i magen finns här. Men, till skillnad från många andra år, så är pirret ett positivt pirr.


Men det känns så rätt

Jag har haft en fantastisk dag. En dag då jag mestadels spenderat tiden i sängen, bland datan, böcker, tidningar, kalendrar och sax&lim. Mitt hemarkiv är färdigt, så nu är det personligt och fint. Förut kunde jag väldigt lätt bli stressad över att jag inte gjort något av dagen, men en närstående fick mig att inse att såna dagar är guld värda. Och dessutom att både kropp och själ mår riktigt bra av det. Det gav mig en tankeställare.

Klockan sex var det dags för middag hos Ana. Taco. Riktigt gott blev det. Jag, Karro, Ana och Sofia var där, Carro kom efter ett tag. Mycket skratt, härligt deep-talk och musik - klockren kväll med andra ord.

Sen en tid tillbaka,

"Sen en tid tillbaka har jag varit tom
och försökt att hitta spår som leder rätt.
Ja, det finns så många måsten att va' bra på det man kan
och mitt i allt så ska man vara sann."

Jag har fått en ny förälskelse.
Melissa Horn.
Hon är den kvinnliga versionen av Winnerbäck.
...och jag är ju helt galen i honom!


You fill up my senses,

Jag har hittat en låt.
En låt som gör att det bankar lite extra hårt i hjärtat.
Mannnen som sjunger om kärlek så att jag smälter heter John Denver,
låten heter Annies Song.

Dagen har spenderats tillsammans med Ana. Vi har pratat och skrattat.
Så som vi alltid gör. Hon är viktig för mig, den kvinnan.
Hon förstår sig på mig på ett sätt som inte många andra gör.
Och sådana människor är guld värda.
(Käre Gode Gud, låt mig aldrig ta dem förgivet, amen)

Dagen har även givit mig visdom.
Jag fick chansen att inse att ältande leder ingen vart.
Att det endast suger enorma mängder energi från en.
Energi som kan användas på mycket bättre sätt.


I think you know

Hemma efter en åttatimmars arbetsdag. Precis som jag förväntade mig så blev det en mysdag på jobbet. Hann fixa en hel del och det vill säga att jag gick igenom hela fruktavdelningen, från topp till tå. Så nu gott folk, kan jag sätta en hundring på att ni inte lär hitta en möglig och rutten frukt på åtminstonde några dagar.

Ikväll ska jag se en film, en film och Che Guevara och Fidel Castro. Jag tycker den sydamerikanska historian är väldigt intressant och vill gärna gå djupare in i den, så här är en början.

nya tag,

en vän sa till mig att det bästa man kan göra när allt känns knas och galet, det är att skriva. egentligen vet jag att hon har rätt.

just nu ligger jag i min säng. jag hör min bror och hans vän sitta och skratta ikapp och blåsten utanför som slår hårt. hade jag inte vetat hade jag gissat på att det var oktober. inte mig något emot dock, jag gillar hösten. den är vacker. om fyrtiofem minuter börjar jag jobba. det är söndag och en riktig mysdag så det lär bli en härlig eftermiddag och kväll i affären. (ta i trä).

nej, nu väntas en varm dusch och sen ska jag bege mig ut i mysvädret.

RSS 2.0