Att vara stark

Ibland tror jag att jag glömmer bort att ge mig själv lite cred. Att faktiskt klappa mig på axeln och säga att det där gjorde du bra Pernilla. Eller att helt enkelt ta hand om mig själv - jag menar, hur ofta tänder jag hela sovrummet med massa härliga doftljus och kryper ner och bara njuter? Hur ofta anstränger jag mig så mycket för bara mig själv? Vi är så jävla duktiga på att tala om för andra att de är bra. Att berömma. Att ställa upp. Men hur ofta gör vi det för oss själva egentligen?
Jag tror ibland vi glömmer bort att vi är starka. Åtminstonde gör jag det. Jag tror att jag är svag. Men vafan. Jag är ju inte det. Jag kan ju faktiskt. Jag har nu snart pendlat till Göteborg i tre veckor med en restid på totalt fem timmar om dygnet för att uppfylla två av mina största mål - att bli kostrådgivare och PT - trots att jag är gravid! Jag lät inte graviditeten hindra mig från att följa mina drömmar.
Jag förtjänar faktiskt mer snällhet och godhet från mig själv. Och det gör du också. Du är värd det. Varför ska du tro på att andra klarar av det men ändå tvivla när det kommer till dig själv? Nej, det är fan omodernt att tycka illa om sig själv. Vi är starkare än vad vi tror. Tänk dig alla gånger du fått ditt hjärta krossat. Eller blivit sparkad? Eller flyttat? Börjat om? Hur du säkert då trodde att du inte skulle klara av det. Men här sitter du idag. Och klarade det.
Glöm inte det.

Jag kommer att klara av det här

Idag gör jag precis så som psykologen sa till mig. Jag tar den vuxna, förnuftiga delen av mig själv och tröstar den lilla och skrämda flickan som bor i min själ. Jag säger åt mig själv att "du kommer klara det här Pernilla. Ensam är stark. Det går. Även om det gör ont så kommer det att gå. Du kommer inte att dö utav det här.". Och jag blir lite lugnare.
Jag vet. Naket och ärligt. Lite för öppet. Men nu är det såhär. Och vad ska jag hymla om? Vad ska jag dölja? Det går inte längre. Det är inte bara hans fel. Det skulle jag aldrig påstå. It takes two to tango. Alltid. Men jag måste lita på mig själv nu, att jag kommer gå stark ur det här. Och jag ska göra allt jag kan för min lillas skull som förtjänar det bästa.
Nej... Fokusera framåt heter det. Vänd inte blicken bakåt utan gå med raka bestämda steg i den riktningen jag vill.

Vill bara skriva av mig,

Godmorgon kära.
Måste springa till bussen om tjugo minuter men vill ändå bara få kasta ur mig lite ord.
Igår kom David, vår lärare in i klassrummet med en bild på Mohamed Ali. En bild på honom då han precis nockat ur sin motståndare som låg på golvet. Han bad oss att studera bilden och fråga oss vad vi såg. Jag var den första att svara så jag svarade bara precis det jag såg; Mohamed som precis har vunnit. De andra spann på; en vinnare, en vilja av stål.... När vi hade gått ett helt varv frågade David varför vi inte såg oss själva i bilden.
Han berättade att han har den här bilden över sin säng. Han ser den varje kväll när han går och lägger sig och är det första han ser på morgonen när han stiger upp. Han sa att denna matchen var legendarisk på grund av att INGEN trodde på Mohamed förutom han själv. Han var helt enkelt extremt otippad till att vinna. David frågade oss; Om Mohamed kan tro på sig själv när ingen annan gör det, varför kan inte vi göra det då?
Det gav mig verkligen en tankeställare. Och igår fick jag två motgångar. En tidigare vän som gjorde mig väldigt ledsen och Ted som fick en dålig nyhet.
Imorse när jag vaknade var jag låg. Och det var därför jag vill skriva av mig. För jag har ju faktiskt bestämt mig. Jag ska förändra mig. Och därför vill jag bara säga såhär:
Alla motgångar kommer jag kliva över. Jag kommer bli den vinnaren jag vill bli och jag kommer dessutom inte att ge mig förens jag är där. Antagligen är det någon däruppe i himlen som vill att jag ska få kämpa lite extra nu, att verkligen sätta min styrka på prov. Och vet du, välkommen! Gör det du! Jag tänker inte låta NÅGOT bryta ner mig. Jag vägrar. Folk kan få tycka precis vad de vill om mina beslut att bo här och så vidare. Har fått några kommentarer att jag är egoistisk. Men fram med det bara! Tyck vad fan ni vill. Det biter inte längre. Jag tänker inte sjunka till den nivån längre.
Jag säger bara det.
Och folk som vill kommentera på det här, var så pass mogna att ni använder era namn. (Haha, och där kommer jag på en gång inte få en enda kommentar för folk med taskiga åsikter är för fega för att stå för det.)

Vill inte vara rädd

Jag vill inte vara rädd längre. Jag minns en gång, för två år sedan, när jag hade varit och spått mig så såg mediet att jag måste våga ta tag i mitt svärd och strida med det. Hon sa att jag hade en enorm styrka och att jag måste våga använda den. Att inte mesa.
Och jag gör ju det. Mesar.
Jag vill sluta vara rädd för allt. En förändring är inget farligt. Jag har alltid alltid alltid mig själv och det är det enda viktiga. Så länge jag har mig själv i en frisk kropp så klarar jag av allt. Tryggheten ska inte ligga i där jag bor eller befinner mig, tryggheten ska finnas i min egna själ, i mitt hjärta.
Det är inget farligt att börja om. Människor bits inte. Alla dömer inte. Försöker komma till insikt hur jag ska göra för att få vänner här i Tibro. Det är faktiskt inte så lätt. Man går faktiskt inte bara ut på gatan och säger "hej, ska vi fika?". Men jag tror jag måste ändra på det tankesättet. Det är väl klart som fan jag inte får några vänner när jag sitter hemma. Jag måste ju ut och göra något! Hur ska annars människor se mig?
Efter kursen ska jag gå all in och fixa in några fötter på gymmen här i närheten. Där kommer jag omringas av folk som brinner för samma sak. Jag tänkte att jag kanske ska prata lite med Röda Korset här i stan. Eller bara sätta mig på ett fik och dricka kaffe. Se människor. Bli vän med personalen. På någotvis måste det ju gå att hitta folk att umgås med.

WORD

Jag ska bli en positiv människa. Jag ska ändra mina tankar. Jag är den enda som bär ansvar över mitt liv.

När tiden inte räcker till

Alarmet ringer 5.50. En timme senare sitter jag på bussen mot Skövde. Tåget till Göteborg går vid halv åtta och jag är framme runt tio i nio. Sen tar jag ytterligare en buss och är framme på gymmet runt tjugo över nio. Går i skolan mellan halv tio och halv fyra och sedan är jag hemma i lägenheten igen tidigast kvart över sex. (om jag har tur).
Har tagit mig lite vatten över huvudet, förstod nog inte riktigt att det skulle vara såhär tufft. Ska lära mig nästan hundra olika muskler på latin och det är hur mycket annat som helst. Pluggar hela tiden känns det som. Men snart är det bara två veckor kvar. Och jag vet ju att det här kommer att vara värt det. Såklart. Det här är ju min dröm. Men det är tufft att vara gravid och trött och ändå ha ett tolvtimmarsschema varje dag.
Jaja. Vill inte klaga. POSITIV!
Men nu sitter jag i fåtöljen i mitt o-ombonade vardagsrum. Ska snart krypa ner i sängen och lär somna snabbare än vad jag någonsin gjort.
Äh, ville bara skriva av mig lite. Godnatt!

En lista

Vilken hårfärg har du? Blandfärgad, men mer åt det mörka hållet.
Hur gammal är du? 20
Vad ska du göra ikväll? Plugga!
Är du ofta seriös? Ja
Gillar du att kramas? Såklart jag gör.
Hur många biologiska syskon har du? Två
Har du utländska föräldrar? Nej
Saknar du någon just nu? Ja
Mjukisbyxor eller Jeans? Mjukisar, allra helst med den här magen!
Bada eller Sola? Oj... Jag solar nog helst
Har du fräknar? Ja, på sommaren
Favorit godis? Choklad eller godisar man suger på
Anser du att du är stark? Har tappat massa muskler sen jag blev gravid, men annars ja.
Är du kittlig? Rejält
Vad heter/hette din första riktiga kärlek? Ted
Vad har du för mobiltelefon? HTC Desire
Har den kamera? Yes sir
Vad har du på dig nu? Svart tight tröja och träningsbyxor
Hur mår du? Trött och tung i kroppen, men på gott humör
Vart har du ont någonstans? Ont i höften för tillfället
Vem kramade du sist? Min bror
Vem pussade du sist? Ted
Vem vet mest om dig? Oj. Bra fråga. Ted, mamma eller Caroline
Hur gammal vill du vara när du ska få ditt första barn? 20!
Tänker du gifta dig? Vet inte, ibland vill jag det och ibland inte
Är du förlovad? Nej, inte längre.
Har du något fint halsband? Ja massor
Är du bisexuell / homosexuell? Nej
Tre namn jag lyssnar till: Pernilla, älskling och gumman.
Någonting jag tycker om med mig själv: Att jag har ett stort hjärta och bryr mig om folk
Någonting jag inte tycker om med mig själv: Att jag är tvivlar så mycket
Detta är jag rädd för: Att tappa bort mig själv
Tre saker jag vill ha varje dag: Skratt, mat, motivation
Detta tycker jag om att göra: Lära mig något, prata i telefon i timmar, skratta, umgås, se andra avenyn
Detta vill jag göra just nu: Bli så bra jag kan på allt inom hälsa
Bästa känslan: Jag kan
Värsta känslan: Jag kan inte
Egenskaper jag gärna vill att min partner har: Ärlig, respektfull, positiv
Följande saker vill jag göra innan jag dör: Bra fråga
Min käraste ägodel: Min macbook
Något jag vill ha i present: Bebisgrejer
Favoritkläder: Mysplagg!
Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Gillar de flesta ämnena; matte, religion, språk, samhällsämnen
Stjärntecken: Lejon
Favoritdoft: Blommor
Detta äter jag gärna: God hemlagad mat
Dricker helst: Ärligt, vatten. Älskar vatten!
Hit vill jag gärna åka på semester: Sugen att åka till USA är jag allt
Färg på mina ögon: Grön/blåögd
Min längd: 175 cm
Jag spelar: Wordfeud
Person jag beundrar: Folk som ställer sig upp och försöker igen trots motgång
Favoritcitat: Har såååå jäkla många. Kan inte välja ett.
Om jag vore ett djur skulle jag vara: Ursäkta mig djurvänner, men jag gillar inte djur
Vad lyssnar du på just nu? TVn
Vad har du gjort/ska du göra idag? Påbörjat min PT-utbildning
När badade du i en pool senast? Tre veckor sen, Arenan med Ted och Aron
Har du varit med i någon skolpjäs? Tror faktiskt inte det
Vilken musikstil tycker du mest illa om? Låtar med mening i
Har du bestämt vad du ska rösta i valet? Jag är så tudelad gällande svensk politik
Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Nej och skulle inte göra det heller
Vilken är den plats längst bort som du har besökt. Chile
Vilken är din favorit bland tecknade serier? Har inte sett tecknade serier på väldigt länge
Kan du alla orden i nationalsången? Nej
Badkar eller duschkabin? Badkar
Favoritpizza? Capri
Chips eller popcorn? Chips
Vilken färg på läppstift använder du? Använder inte läppstift
Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej
Klarar du att tanka själv? Vem kan inte det?
Vad var det senaste du handlade? Plommontomater, äpplen, keso och knäckebröd
Har du kräkts offentligt? Ja
Kan man vara vän med sitt ex? Ser faktiskt ingen anledning till det
Vem var det du besökte på sjukhus senast? Beror på om MVC räknas, i sådana fall förra måndagen
Hade du mycket hår som liten bebis? Ja, det hade jag nog
Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Ett vanlig, hej du har kommit till Pernilla...
Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Ser ett avsnitt av Andra Avenyn


Puss!!

Fundersam

Och nu då?
Vad händer nu?

RSS 2.0