Chakra

Något som länge legat mig varmt om hjärtat är träning, både den psykiska och den fysiska. Jag är dessutom övertygad på att dessa har kopplingar med varandra; man måste satsa på båda delarna om man vill uppnå ett sunt välbefinnande. Tror du att elitidrottarna skulle ha kommit så långt de gjort utan den mentala träningen? Garanterat inte. Jag skulle vilja påstå att den till och med är viktigare än den fysiska biten.

Jag vet inte om du någonsin har hört talas om chakran? Chakran är något som binder ihop oss och skapar ett fungerande energiflöde i vår kropp. Den här läran är något som grundar sig i den indiska yogan och meditationen och består av sju olika energifält som finns i vår kropp. Egentligen finns det betydligt många fler men dessa sju är de största och kallas för chakran.

Placeringen av dessa sju chakrana är här (nedifrån och upp):
Rot-chakrat: Mellan anus och underliv
Mjält-chakrat: Cirka tre centimeter under naveln
Solarplexus-chakrat: strax under bröstbenets slut
Hjärt-chakrat: Vid hjärtat
Hals-chakrat: Skärningspunkten mellan hals och axlar
Pann-chakrat: Mellan ögonbrynen
Kron-chakrat: Toppen av huvudet

Jag vet att sådant här kan låta lite "flummigt" om man inte är van att läsa/prata om sådant men så fort man lär sig att förstå vad detta används till så öppnas en helt ny värld upp. Dessa sju chakrana är alltså olika energipunkter vi har i kroppen och arbetar man med det här ett tag så kan man själv lära sig att styra, kontrollera och balansera dem.

Låt mig förklara ett exempel: I höstas när jag var på min första chakrabalansering så berättade Åsa att fem av min chakran inte fungerade bra, allra minst hals och hjärt-chakrat. Hon gav mig förklaringen att jag har väldigt mycket jag vill säga som jag inte lyckas få ur mig och dessutom alldeles för mycket känslor som jag inte vet var jag ska göra av. Det stämde väldigt bra. Hon öppnade upp dessa och fyllde på med energi in. En månad senare gick jag tillbaka och då var det bara två stycken som inte fungerade.
Nu vet jag inte hur min chakran mår så jag ser fram emot att komma hem och göra en balansering. (Finns att göra på solkristallen för 50 kronor)

Jag tänkte lägga ut ett youtubeklipp då du själv kan göra en balansering av dina chakran, dock funkar det inte så klicka här! Du kanske inte kommer känna någon förändring efter första gången eftersom allt fortfarande är nytt och det kan vara svårt att tro på, men övning ger färdighet.





RSS 2.0